30.04.2024.

Pārlapojot pēdējās lappuses literatūras grāmatai, tuvojoties mācību gada izskaņai un ar soli tuvāk vasaras saulgriežiem, 9.b klases skolēni, skolotājas Ievas Križevicas aicināti, iestudēja R.Blaumaņa lugu “Skroderdienas Silmačos”. 

Lai veicinātu teātra spēlēšanas prasmi un interesi par skatuves mākslu, skolēni paši bija aktieri, režisori, grima un kostīmu mākslinieki, scenogrāfi, mūzikas konsultanti, video mākslinieki, montāžisti u.c., par ko varēja pārliecināties 30.aprīlī, kad literatūras stundā notika pirmizrāde. 

Sirsnīgs un mīļš jo mīļš paldies 9.b kl. jauniešiem par pozitīvu enerģiju, radošumu, vitalitāti un burvīgu sadarbību! Paldies vecākiem un kl.audzinātājai Zintai Šestakovskai par sapratni un atsaucību! 

“Man paveicās ar grupu. Visi esam kreatīvi, spējam sadarboties un radīt video, kas mums patīk. Ieguvu fantastisku pieredzi, protams, jaukas atmiņas, pozitīvas emocijas.”  (Sofiko G.) 

“Manuprāt, manai grupai ļoti labi izdevās radīt idejas un filmēt video. Mani pārsteidza arī citu grupu darbi. Novēroju, ka daudz uzmanības tika pievērsta detaļām.” (Kaiva B.) 

“Man šķiet, ka grupas darbs bija veiksmīgs, varējām sadalīt darbus godīgi, pēc tas tos kvalitatīvi realizēt. Manuprāt, citu klasesbiedru veikums bija izcils un kreatīvs, jo katrai grupai bija sava izpratne par lugu un tās realizēšanu, ko bija interesanti skatīties. Šis radošais darbs palīdzēja attīstīt komunikācijas prasmes, iegūstot jaunu pieredzi lugas iestudēšanā.” (Emīlija Kr.) 

““Skroderdienas Silmačos” bija lielisks grupas projekts. Mūsu grupa bija brīnišķīga, es izbaudīju filmēšanas procesu. Pārējo grupu video izskatījās ļoti labi. Man patīk redzēt, cik atšķirīgos stilos filmēja. Ieguvu lielisku pieredzi strādāt ar citiem un lieliskas atmiņas.” (Jarno L.) 

“Manuprāt, vislielākais ieguvums ir tāds, ka mēs iemācījāmies vēl labāk sadarboties un iepazīt cits citu.” ( Sofija S.) 

“Filmēšanas process bija jautrs. Man paveicās ar manu grupiņu, jo iepriekš esmu filmējusies ar viņiem, tāpēc zināju, ko sagaidīt. Manuprāt, klasesbiedru veikums bija izcils, it īpaši, Ances V. Montēšanas prasmes bija profesionālas. Ieguvums no šī projekta bija tāds, ka vēl vairāk saliedējos ar klasesbiedriem. Manuprāt, arī citu grupu darbi ir rūpīgi, smieklīgi. Turpmāk pietrūks šādu projektu ar klasesbiedriem.” (Alise J.)

 

 

Galerija