30.04.2024.

9.b klases skolēniem skolotāja Ieva Križevica 30.aprīlī noorganizēja Latvijas skolas somas programmas piedāvāto nodarbību “Mana runa pārliecina”, kuras laikā jaunieši iepazinās ar aktuālajām skatuves tendencēm un pilnveidoja prasmi uzstāties auditorijas priekšā. 

Nodarbībā skolēni caur smiekliem un uzdevumiem apguva publiskās uzstāšanās pamatprincipus. Pēc improvizatores Elīnas Bisenices piemēra jauniešiem bija iespēja uz brīdi pašiem būt aktieriem un improvizēt. Katrs uzdevums tika papildināts ar konkrētu tehniku, kuru jaunieši var izmantot ikdienas komunikācijā, lai klausītos, pārvarētu  stresu, domātu par runas stilu, ķermeņa kustībām, intonāciju u. c. 

“Manuprāt, šī nodarbība bija noderīga un interesanta, tā palīdzēja pārvarēt savas bailes un socializēties.” (Alise O.) 

“Ļoti noderīga informācija. Iemācījos, kā improvizēt un uzstāties ar lielāku drošības sajūtu.” (Krišs K.) 

“Nodarbība bija interesanta, labs veids, kā saliedēties ar klasesbiedriem.” (Juliana V.) 

“Manuprāt, no visām nodarbībām, kas ir notikušas mūsu klases šī brīža sastāvā, bez šaubām paliks manā atmiņā uz mūžu. Nodarbības gaitā es apguvu veidus un vingrinājumus, kas man palīdzēs pirms  uzstāšanās lielai auditorijai un turpmāk samazinās stresu.” (Ance S.) 

“Manuprāt, nodarbība palīdz pārvarēt bailes no skatuves un palīdz saprast, kā labāk uzsākt runu un nebaidīties no teksta aizmiršanas. Nodarbība bija ļoti pamācoša un kreatīva.” (Emīlija V.) 

“Nodarbība ir noderīga tuvākā nākotnē, gatavojoties eksāmena runai un prezentējot darbus skolā. Nodarbībā kļuvu pārliecinātāka par savām spējām, tā iedrošināja mani kļūdīties, justies par to cilvēciski.” (Emīlija Kr.) 

“Man ļoti patika, jo varējām brīvi sarunāties. Nākotnē noderēs runas vingrinājumi, ko iemācījos nodarbībā.” (Kaiva B.) 

“Ļoti patika nodarbība, tiešām interesanta pieeja ar dažādiem jautriem uzdevumiem. Elīna parādīja vieglus veidus, kā sagatavoties pirms uzstāšanās.” (Sofiko G.) 

Galerija