12.12.2025.

Decembra sākumā Eiropas Medus brokastis kļuva par īstu piedzīvojumu. Bērni uzzināja, kāpēc medus nav tikai gardums, bet arī vērtīgs produkts, kas nāk no čaklajām bišu saimēm. Nodarbības mērķis bija iepazīstināt skolēnus ar biškopību. Mazie pētnieki ar aizrautību klausījās stāstus par bitēm, pārbaudīja, kā smaržo un garšo dažādi medus veidi. Bērni ne tikai iepazina medus rašanās procesu, bet arī uzzināja vairākas gardas un viegli pagatavojamas receptes.
Pirmklasnieki, piedaloties izglītojošā un gardā mācību stundā “Eiropas Medus brokastis” ne tikai nodegustēja dažādu veidu medu, bet arī uzzināja daudz jauna par medus tapšanas procesu un atklāja plašās medus izmantošanas iespējas ikdienā.
Nodarbība pārvērtās par jautru un izzinošu rītu, tā bija salda un vērtīga pieredze, kas bagātināja skolēnu zināšanas un sajūtas.

Latvijas Biškopības realizēts projekts “ES MEDUS – GARDS UN VIDEI DRAUDZĪGS”.

Galerija